dimarts, 30 de novembre del 2021

SORTIDA AL TEATRE

 HEM ANAT AL TEATRE

Les sortides sempre són moments molt esperats per tots els infants, però després de tants mesos restringint activitats per fer front a la pandèmia, gaudir de la nostra primera sortida junts i juntes ha estat encara més especial! Una de les coses que més ens emociona, és el viatge en autocar tots i totes plegats i plegades!

A través de l'espectacle "ja venen els músics" hem conegut nous instruments i hem gaudit de música en directe, cançons, danses i teatre. Al llarg de la funció, hem entrenat l'atenció i l'escolta activa i també hem rigut molt amb la Lola, el Titín i la Titina.

      
       
 
Després, hem gaudit del dia dinant a l'aire lliure, fent-nos càrrec de les nostres pertinences i fomentant la nostra autonomia. Finalment, hem aprofitat per satisfer les nostres necessitats motrius saltant, corrent i jugant plegats al Parc de les Aigües del Baix Guinardó.
 
    
 
"A partir del moviment, descobrim el propi cos i l’entorn que ens envolta, i es desenvolupen funcions motrius, cognitives i relacionals. El moviment és vida" (Joaquim Serrabona). Aquestes estones, a més, ens ajuden a enfortir els vincles entre nosaltres, a fer cohesió de grup i a fomentar la nostra autoestima.
 
  
  

Ha estat un gran dia ple d'experiències enriquidores!!! 

dimarts, 23 de novembre del 2021

COMENCEN LES REUNIONS DEL CONSELL D'INFANTS

COMENCEN LES REUNIONS DEL CONSELL D'INFANTS


Fa una setmana es va dur a terme la primera reunió del Consell d'Infants, on les i els representats de cada grup, es fan conscients de les necessitats dels infants de l'escola i aporten les seves propostes de millora. Ser delegat o delegada del grup és una gran responsabilitat, per això hem dedicat temps, esforç i reflexions, a decidir qui serien els o les nostres representants.

Vam començar explicant la funció d'aquest càrrec i reflexionant plegats sobre les habilitats necessàries per ser un bon delegat o una bona delegada. Com ara saber parlar en públic; tenir memòria; saber respectar el torn de paraula; saber escoltar les opinions dels altres; ser responsables, etc. De seguida ens hem posat d'acord en que el delegat o delegada ha de ser una persona que sempre estigui disposat/ada a ajudar als companys i companyes quan ho necessiten. Tot seguit, hem fet un procés d'autoreflexió, valorant si seríem capaços i si ens agradaria tenir aquesta responsabilitat amb el grup, o no. 

Els nens i nenes decidits a fer-ho, han preparat el seu cartell electoral i han defensat la seva candidatura davant dels companys i companyes, explicant els motius pels quals creuen que són un bon candidat o una bona candidata:


   
  

                                                                

Després de deixar passar uns dies com a jornada de reflexió, hem fet les votacions de manera individual i pensant molt bé en el/la candidat/a que millor desenvoluparia aquesta funció. Hem escrit el seu nom en un paperet i l'hem ficat dins l'urna.


          
   

Un cop fetes les votacions, hem fet l'escrutini llegint cada paperet 
entre tots.


I després del recompte, la més votada i el més votat han estat: 

          LA NORA I EL TEO. confiem en vosaltres!


Aquest procés de selecció, ens ha ajudat a tots a reflexionar envers les nostres habilitats, a conèixer-nos una mica més a nosaltres mateixos i a saber veure i valorar les habilitats dels altres.

La Nora i el Teo ja han assistit a la primera reunió com a delegats de 1er A i ens han fet arribar informacions importants d'escola, com ara la necessitat de recollir molt bé el material de pati quan marxem, si no el volem perdre. També ens han informat que, a la reunió, ha sorgit la necessitat de fomentar i millorar la biblioteca de l'escola.

Us anirem informant!
Una abraçada,




 







dimarts, 16 de novembre del 2021

TALLER DE CONSTRUCCIONS AMB KAPLA


TALLER DE CONSTRUCCIONS AMB KAPLA


Avui hem gaudit d'un dels tallers més esperats per infants i mestres. El Kapla és un joc que ens fa treballar de forma 
cooperativa. És una dinàmica pedagògica inspirada en els jocs tradicionals de construcció, que posa a prova la creativitat, la imaginació, la perseverància i la capacitat de concentració de l’infant. La comunicació i la paciència han estat essencials per fer una bona feina en equip. 

Us deixem algunes imatges del que hem construït a 1r A i del recull de construccions de tots els infants de Cicle inicial (1r i 2n).

UNA PRINCESA
 
       

EL TITANIC
 
 
 

L'OLAF (NINOT DE NEU)
 


UN GOS
      


ELS GERMANS DALTON (LLADRES)
 
  
 


Després, hem reflectit l'experiència viscuda a la nostra llibreta de vida.


construccions cicle inicial








Us animem a proporcionar també a casa espais i materials de construcció on els infants puguin desenvolupar aquestes habilitats de concentració, lògica, creativitat i superació d'un mateix a través del joc.

Una abraçada!

Aprenem a circular en bicicleta

Taller de trànsit Les i els alumnes de 3r vam realitzar un taller amb la policia municipal de Santa Perpètua, per fer-nos consciència de la ...