dilluns, 13 de novembre del 2023

KNOLLING

Fa unes setmanes, vam demanar a les famílies que fessin unes fotografies amb els seus fills/es amb el mètode Knolling.
Primer, havíem de pensar el tema sobre el qual volíem fer l'exposició "autoretrat".
Segon, recopilar els elements que anaven a aparèixer i dissenyar la composició que volíem fer.
Tercer, ordenar els elements segons aquesta composició i fer una foto des de dalt.





A continuació, havíem d'identificar als nostres companys/es a partir de la imatge, sense poder dir res. Cada infant posava el nom del nen o nena que pensava que era la imatge.

Finalment, vam mostrar la fotografia a la resta del grup per explicar als nostres companys/es què significava per a nosaltres cada objecte i per què l'havíem triat.
Va resultar una activitat molt divertida i complicada, ja que ens vam adonar que encara no ens coneixem suficient.
Aquesta activitat ens va permetre conèixer més als nostres companys/es de classe, els seus gustos i aficions. També vam veure quines coses tenim en comú: joguines, llibres, hobbies...

Missatgeria a l'aula

 MISSATGERIA A L’AULA

                                         

A la classe de 3r A tenim un racó per escriure paraules boniques o petits missatges als nostres companys i companyes, així com rebre’n..

        

Estem molt il·lusionats i il·lusionades!!! 

Aquest espai l’hem introduït a l’aula per tal d’incentivar el gust per escriure i seguir avançant en el procés de lectoescriptura.

A més de desenvolupar l’escriptura i la creativitat, aquest sistema de missatgeria és, també, una bona manera d’aprendre fent, de treballar les emocions i de potenciar i enriquir les relacions entre companys i companyes.

                                                      

ENS SITUEM!



Aquest trimestre els infants de 3r estem treballant el projecte dels minerals.  Però a vegades cal aturar-se i donar resposta aquelles preguntes que sorgeixen en el dia a dia a partir de les converses a la rotllana. Com per exemple: On vivim? Barcelona és un país? França està a Àsia?...
  
                    El primer que hem fet ha estat situar-nos dins l’espai. Hem partit del nostre entorn proper (l’escola) fins a arribar a l'univers. Com si fos un joc de nines russes amb caixes . 





                                                                   Un cop hem trobat diferents objectes amb forma de cercles, hem observat quin objecte podria representar cada lloc. De més gran a més petit, finalment hem fet la nostra representació amb cercles de diferents mides.

    

Aquest és el nostre resultat!
















dissabte, 4 de novembre del 2023

FESTA DE LA TARDOR

FEM PANELLETS

QUÈ NECESSITM PER FER PANELLETS?
Primer vam llegir la recepta entre tots/es i a continuació vam realitzar quatre grups. Cada grup va mesurar els seus ingredients:
- 125g de farina d'ametlla
- 125g de farina de sègol
- 175g de sucre

                              

L'endemà, vam realitzar els nostres panellets, però amb una sorpresa: les famílies ens van venir a ajudar a fer-los. Van quedar boníssims. Moltes gràcies, famílies!!!!


Mireu quins bons pastissers estem fets!!!

Barregem els dos tipus de farina amb el sucre, aixafem la patata, afegim la ratlladura de llimona i comencem a fer la massa.

                                                                                      

Un cop feta la massa, fem les boletes!!!  Finalment, arrebossem cada grup amb un ingredient: coco, cacau, ametlla o cirera..  Mireu quin panellets tan ben fets, semblen de pastisseria !!!            


      

ESTEM GUAPÍSSIMS I GUAPÍSSIMES!!!
                                                                                                                
                                              

Aprenem a circular en bicicleta

Taller de trànsit Les i els alumnes de 3r vam realitzar un taller amb la policia municipal de Santa Perpètua, per fer-nos consciència de la ...