divendres, 30 de setembre del 2022

Aquest curs aprendrem de l'hort de l'escola

L'HORT DE L'ESCOLA

Descobrirem i aprendrem d'allò que sempre havíem vist en el pati d'infantil

L’hort a l’escola s’utilitza en diferents moments de l’escolarització per tots els alumnes, però hi ha un projecte clau que ens acompanya al llarg de gairebé tot el curs: 

L’hort a 2n de Primària.

Des de fa uns quants anys, les nenes i nens de 2n de Primària fem hort.  A principis de curs s’inicia, ara al setembre fins a final de curs.  Quinzenalment, anem a l’hort de l’escola i hi observem, aprenem, col·laborem, ens esforcem i fins i tot, tastarem.

Aquesta activitat la fem a l’espai que tenim al costat de l’edifici d’infantil.

Dediquem un temps a tenir cura i cavem, reguem, plantem, traiem males herbes, per deixar el nostre hort preparat per cultivar…

A vegades us pot semblar evident que els infants tenim clar com creixen les plantes, però no sempre és així i poder observar de prop el procés i veure com donen fruit té per nosaltres un caire molt diferent perquè haurem sembrat la llavor, l’haurem regat, cavat, veient créixer…

L’hort és a més un espai de llibertat, treballem en petits grups, però en definitiva tothom va i ve fent allò que creu que ha de fer en aquell moment seguint els consells d’en Darko, el nostre expert i part important per poder desenvolupar aquesta activitat tan rica en coneixements.

Conversem i prenem decisions de forma ràpida perquè ens cal actuar davant un petit problema: s’escapa l’aigua, no podem trepitjar, cal reconduir aquella planta… i amb en Darko aprendrem moltes vivències relacionades amb el món natural, del nostre sòl i els nutrients que necessita com també dels aliments que surtin d’ell.

Enllaç amb més fotos*

*(totes les fotos i vídeos han estat realitzats pels infants)

Iniciem el curs descobrint...

petites investigacions

Llavors o fruits?

Els infants mentre jugàvem els primers dies d'escola a l'hora del pati ens vam trobar moltes ametlles, parlant amb el grup sobre les ametlles ens van sorgir dubtes sobre els diferents tipus de llavors que hi havia i si les ametlles eren llavors o fruits, on tenen les llavors les maduixes...


És per aquesta raó, que vam decidir esbrinar sobre els diferents tipus de llavors, per això vam demanar que els infants que puguin portessin llavors com per exemple: peres, llimones, taronges, maduixes; etc.

Un cop vam observar i buscar informació sobre el temps de germinació de les llavors i la seva plantació, ens va sorgir la idea a través del treball d'algunes llavors de fruites, que podíem vendre sucs per la festa de benvinguda del 03 d'octubre, d'aquesta manera podríem fer una recaptació per millorar el pati, comprar material nou i també llibres per la biblioteca.

Abans de res, vam demanar col·laboració a altres classes, 2nB, que van decidir apuntar-se, també vam enviar un correu a l'AMPTA per demanar ajuda per la venda i la difusió.

Un cop vam enviar la informació, els infants de 2nA vam decidir tastar amb quines fruites anirien millor per fer els sucs i després de tastar amb diferents fruites vam pensar que estaria bé treballar una recepta de llimonada casolana amb sucre i sense sucre, com també fer taronjada.


També ens va sorgir el dubte de quin preu podríem posar, ja que si el posàvem molt car segurament no ens el comprarien, llavors entre tots vam acordar que el millor preu seria 0,50 euros. Un cop, vam tenir el preu vam decidir treballar els cartells per la venda dels sucs.


Us Esperem!!!!


Enllaç amb més fotos



Aprenem a circular en bicicleta

Taller de trànsit Les i els alumnes de 3r vam realitzar un taller amb la policia municipal de Santa Perpètua, per fer-nos consciència de la ...