dilluns, 25 d’abril del 2022

               

El contacte amb la natura és una font d'innumerables beneficis per l'ésser humà i passar-hi temps i gaudir-ne ens ajuda a equilibrar el nostre organisme.

Divendres passat, els infants de 1r vam anar d'excursió al BOSC VERICAL DE DOSRIUS. Allà vam fer l'activitat de "Camins sensorials".


Aquesta activitat té com a objectiu potenciar els diferents sentits del nostre cosA través d'un camí ple estímuls, ens van fer despertar el tacte, la vista, l'olfacte i l'oïda.


L'activitat va començar amb un recorregut pel bosc sense calçat. Vam poder fer equilibris i trepitjar diferents textures.

    

Després vam continuar caminant pel bosc fins trobar-nos amb unes petjades molt interessants i entre tots vam haver d'esbrinar de quins animals eren.


  


A continuació vam trobar unes caixes de fustes que amagaven diferents elements de la natura que havíem de descobrir fent servir el tacte.




També vam aprendre molt sobre herbes aromàtiques com la farigola, la menta o el romaní. Vam sentir la seva olor i vam aprendre algunes de les seves propietats medicinals.

    



Amb la següent activitat vam ser conscients de com s'activen els altres sentits quan no podem fer servir la vista i, amb els ulls tapats, vam fer un recorregut sensorial.

      


Un cop acabada aquesta activitat vam posar a treballar la nostra oïda i vam descobrir que hi ha instruments musicals amb sons molt característics. Vam poder escoltar-los i tocar-los.

     



Una altra dada interessant que vam descobrir, és l'edat dels arbres. Ens van explicar que per saber-ho, només cal contar les anelles del seu tronc.

   

Per acabar vam fer un joc de motricitat fina amb els dits dels peus. Vam haver de portar uns llapis d'un punt a un altre amb els dits dels peus. Sembla fàcil però no estem gaire acostumats a dominar la motricitat fina amb aquesta part del cos i vam haver de fer-ho vàries vegades fins aconseguir-ho.


     


Com podeu veure, la nostra sortida al bosc, va ser una aventura plena d'experiències enriquidores!


"Mira profundament la natura i llavors ho comprendràs tot molt millor"
                                                                            Albert Einsetein



 




    

Aprenem a circular en bicicleta

Taller de trànsit Les i els alumnes de 3r vam realitzar un taller amb la policia municipal de Santa Perpètua, per fer-nos consciència de la ...