dijous, 3 de març del 2022

PADRINES/NS LECTORES/S

PADRINS I PADRINES & FILLOLS I FILLOLES



   

Avui hem iniciat oficialment l’activitat més esperada del curs, hem signat el nostre primer contracte i ja som fillols i filloles dels infants de 5èA!!! Hem reflexionat junts i juntes sobre el compromís del que ens responsabilitzem signant el contracte, que dura 2 cursos escolars!

      


Hem iniciat la jornada retrobant-nos amb els nostres padrins i padrines, després d'haver-nos conegut i haver compartit moments de joc i ball durant la setmana de Carnestoltes. 


    

       

Hem signat el contracte i hem compartit una estoneta de lectura amb els llibres que hem escollit i estem llegint a la classe. Els nostres padrins i padrines ens han ajudat, ens han fet de model lector i ens han pogut fer preguntes sobre l'argument o les il·lustracions.

    

    

    


Cada dimecres a la tarda continuarem compartint moments de lectura, reflexió i conversa amb els nostres padrins i padrines. 

Més fotos de la signatura de contractes


Desitjant millorar la nostra habilitat lectora 

i enfortir el vincles entre nosaltres.



dimecres, 2 de març del 2022

TALLER D'ASTRONOMIA

 

TALLER SOBRE EL SISTEMA SOLAR

 
Avui ha vingut a l'escola l'Aleix, un científic que sabia molt sobre el sistema solar per ensenyar-nos (o recordar-nos) com és i quins planetes i estrelles hi ha a la Via Làctia. 
 
Primer hem parlat del Sol i de què és. El SOL no és un planeta, sinó una estrella gegant i ens ha explicat que està format de gas i foc.

   



Després hem endreçat els planetes per proximitat al sol i hem representat les característiques de cadascún.

El primer planeta més a prop del Sol és MERCURI, és al que fa més calor i l'únic que no te atmosfera.



El segon és VENUS que és el que més brilla i alguns dies és tan lluminós que es pot veure sense telescopi.

El tercer planeta és LA TERRA. El nostre planeta. És l'únic on hi ha vida i això és gràcies a la capa d'ozó, al oxigen que creen les plantes i al sol que està a una distància adequada. 

 

El quart és MART, el planeta vermell perquè és principalment de ferro.

El cinquè és JÚPITER i és el més gran de tots i està format de gas. També ens ha explicat que te 79 llunes (o satèl·lits naturals).



El sisè planeta és SATURN i també és gasós. Té anells que estan formats de roques i gas. 

El setè és URÀ i està format per gasos molt nocius per nosaltres.



I l'últim planeta del nostre sistema solar és NEPTÚ. És el que està més allunyat i en el que fa més fred. Està congelat a -500ºC.



Alguns de nosaltres també hem dit que faltava PLUTÓ, però ens han explicat que ja fa anys que va deixar de considerar-se un planeta perquè estava massa lluny i era massa petit.

Abans de fer un últim experiment, hem representat com seria la òrbita de La Terra vers els sol i com seria la d'Urà, el més allunyat.




L'Aleix ens ha portat un Generador de Van de Graaff  que és un aparell electrostàtic que serveix per acumular grans quantitat de carrega elèctrica a l'interior d'una esfera metàl·lica. 

Hem pogut experimentar-ho en primera persona i hem vist que passava quan la tocàvem i també que passava quan tocàvem a algú que havia tocat la esfera, ens transmetia l'electricitat!
 


      
 
Finalment ens ha fet un regal: sorra de color vermell!! Endevineu de quin planeta és?! Li hem posat aigua i ens ha animat a plantar alguna llavor a dins.




Per últim, hem reflexionat sobre el que hem après i hem deixat constància de l'experiència viscuda a la nostra llibreta de vida.

   

Ha estat una experiència molt enriquidora on hem posat en pràctica els nostres coneixements sobre el sistema solar i hem adquirit de nous!!



Aprenem a circular en bicicleta

Taller de trànsit Les i els alumnes de 3r vam realitzar un taller amb la policia municipal de Santa Perpètua, per fer-nos consciència de la ...